Волинь Новини

На Волині маршрутник довів дитину загиблого військового до сліз через посвідчення

У Нововолинську водій маршрутки №6 не захотів безкоштовно везти дитину загиблого волинянина у зоні АТО. На посвідчення дитини загиблого військовослужбовця водій сказав, що воно “не таке”, узяв подивитися і не хотів віддавати незад, незважаючи на благання дівчинки і її старшої сестри. За ситуацією спостерігали пасажири автобусу і ніхто не заступився за дітей. В результаті дівчинка пішла пішки додому.

Про це у фейсбуці написала мама школярки Марина Шепелюк, – інформує Конкурент

“Пост “ПОДЯКИ” водієві 6-го маршруту, який їхав біля 15.00 години від Вопаку, і всім пасажирам автобусу. У нашій державі ніколи нічого не зміниться, поки водій-чоловік поважного віку буде дозволяти собі кричати на дитину, що в неї не таке посвідчення дитини загиблого (взагалі на дитину!), що вона могла його взяти на прокат чи вкрасти. Взяти подивитись посвідчення і не віддавати, коли дитина вже на грані істерики і хоче одного: просто вийти чимшвидше. Продовжувати орати, не звертати уваги на те, що говорить старша моя донька, і ніхто не вступився за тих дітей з дорослих. “Моя хата з краю” – це про багатьох”, – йдеться в дописі.

Як розповідає нововолинянка, їй зателефонувала старша донька і розповіла про цю ситуацію. Марина Шепелюк зустріла цю маршрутку на 5-му мікрорайоні міста і спробувала розібратись, але водієві “не сподобалось, що я на нього кричала, і він казав, що ні в чому не винен і не доводив дитину до сліз”. Мовляв, “зробіть посвідчення зробіть нормальне”.

“Посвідчення, видане обласним військоматом, для нього не є документом, бо там фото нема і все одно, що це документ, який дає гарантований соціальний захист його власнику. Дитина прийшла пішки додому і її ще досі трясло і сльози не висохли на очах”, – обурюється жінка.

За словами нововолинянки, її обурило ще й те, що ніхто із дорослих пасажирів маршрутки не заступився за дитину в такій ситуації.

“Я цього просто так не залишу. Чоловік загинув, захищаючи мирне життя всіх, не для того, щоб принижували його дітей. І хочу побажати мати такі “взяті на прокат” чи “вкрадені” посвідчення всім, хто такої думки. Мабуть, розуміння буде тільки тоді, коли це зацепить кожного. Коли гради почнуть стріляти поруч біля кожного будинку. От тоді буде цінуватись всіма – те, якою ціною мають можливість спокійно жити, працювати, відпочивати”, – додала жінка.

Волинянка також додала фото посвідчення і номер автобусу, який встигла сфотографувати.

Leave a Comment