Новини

Засудили водія маршрутки, бо перевозив пасажирів на стоячих місцях

Хотинський районний суд призначив грошове стягнення водієві маршрутного мікроавтобусу Хотин – Білівці, який під час карантину перевозив пасажирів не лише на сидячих місцях, а й заповнив 8 стоячих.

В салоні автобуса були заповнені всі сидячі місця, а також вісім стоячих місць, при дозволеній кількості сидячих 19 місць. Таким чином водій порушив вимоги постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року зі змінами щодо перевезення пасажирів в умовах карантину.

Про це пише ІА АСС із посиланням на відповідний вирок на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У протоколі поліції, який розглядав суд, зазначається, що 6 серпня цього року правоохоронці зупинили мікроавтобус марки Mercedes, який рухався за маршрутом Хотин-Білівці. В салоні автобуса були заповнені всі сидячі місця, а також вісім стоячих місць, при дозволеній кількості сидячих 19 місць. Таким чином водій порушив вимоги постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року зі змінами щодо перевезення пасажирів в умовах карантину.

Обвинувачений у суд не з’явився, хоча був завчасно поінформований про засідання. Жодних листів до суду не подав, тому справу слухали за його відсутності.

Дослідивши усі наявні докази – протокол поліції, покази свідків, які підтвердили перевезення 8 стоячих місць та усіх сидячих місць у мікроавтобусі, диск із відеозаписом, на якому підтверджується порушення карантинних вимог, суд визнав водія маршрутки винним у порушенні правил щодо карантину людей.

Рішенням суду на водія наклали 17 тисяч гривень штрафу. Крім того, йому доведеться сплатити в дохід держави судовий збір розміром 420 гривень.

Leave a Comment