Волинь Новини

У Луцьку вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Сьогодні, 2 вересня 2020-го року, минає 75 років після закінчення Другої світової війни. У пам’ять про перемогу над нацизмом, його жертв та про ветеранів війни голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович цього дня відвідали меморіал «Вічна Слава», де поклали квіти до пам’ятика Невідомому солдату, аби вшанувати подвиг Українського народу, – інформує управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської ОДА.

Без сумніву, українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Разом із тим, Друга світова війна завдала неймовірних втрат українському народові і назавжди залишиться однією з найбільш трагічних сторінок нашої історії.

І найбільшими та найтяжчими для України, за даними Українського інституту національної пам’яті, стали втрати демографічні. Сукупні демографічні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939 –1945 років наразі оцінюються у 8–10 млн осіб. За підрахунками вчених, Галичина втратила 22% населення, Волинь і Полісся – 12%, Центральна, Південна та Східна Україна – 30%. Для поповнення демографічних втрат воєнного періоду республіці знадобилося близько 25 років.

Leave a Comment