Волинь Новини

Як породіллям на Волині можна отримати гроші замість бейбі-боксів

З 1 вересня “Пакунок малюка”, який видавали при народженні дитини, замінено на грошову допомогу. Як розповіла заступниця керівника Волинського обласного департаменту соціального захисту населення Людмила Сірбіненко, розмір компенсації — 5 тисяч гривень.

Про це інформує Суспільне.

Гроші переказуватимуть на спеціальну соціальну картку, яка буде зі спеціальним режимом використання. За ці гроші можна буде придбати лише товари для дитини або після пологів. На Волині уже є картки “пакунок малюка”, їх можна отримати в Приватбанку, – каже Людмила Сірбіненко.

Для того, щоб отримати карту необхідно звернутися до банку. Для відкриття рахунку особливих документів не потрібно – паспорт та ідентифікаційний код.

Також потрібно звернутися до управління соціально захисту населення з заявою. До заяви додається свідоцтво про народження дитини і довідку з пологового про те, що дана сім’я не забезпечена пакунком малюка в натуральній формі. Людмила Сірбіненко пояснює: “Щоб не вийшло так, що і пакунок отримали, і грошову виплату”.

Далі система працюватиме так – щомісяця до 10 числа управліннями соціального захисту формуватиметься реєстр сімей, які мають право на отримання такої соціальної допомоги. Згодом, передаватиметься до Мінсоцполітики, а після цього гроші надсилатимуть породіллям на соціальні картки.

Користуючись карткою “пакунок малюка” можна купувати товари лише у тих магазинах, які уклали договори з Мінсоцполітики та займаються реалізації продукції для дітей. перелік торговельний мереж є на сайті міністерства.

Людмила Сірбіненко каже, що у Мінсоцполітики починають підписувати договори з великими торговими мережами. Батьки можуть не лише піти в магазин і придбати товари, а й замовити їх в інтернеті.

Якщо сім’ї не використали гроші протягом року, то вони повертаються до Державного бюджету.

Leave a Comment