Волинь Новини

Волинь витратила 124 мільйони гривень на коронавірусні закупівлі

1 квітня 2020 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 248 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів № 225”.

Цим документом був спрощений порядок проведення закупівель товарів та послуг, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, тепер вони могли відбуватися без проведення конкурсних процедур, – передає ІА Конкурент

Провівши дослідження, аналітики громадської організації “Антикорупційний штаб” виявили, що з початку активізації коронавірусу в Україні на закупівлі медичного та захисного знаряддя у Волинській області було витрачено понад 124 мільйони гривень.

Найбільшим замовником стало комунальне некомерційне підприємство “Волинська обласна клінічна лікарня”. З початку пандемії підприємством було проведено 240 тендерів на загальну суму понад 42 мільйони гривень. А найдорожчою тендерною закупівлею стало придбання системи рентгенівської комп’ютерної томографії всього тіла для тієї ж Волинської обласної клінічної лікарні. Її загальна вартість обійшлася українцям у 11,5 мільйонів гривень.

Також працює Карта коронавірусних закупівель – інтерактивна карта для перевірки витрат бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Проєкт розроблено за ініціативи громадської організації “Антикорупційний штаб”. Завдяки цій системі кожен охочий може проконтролювати витрати грошей спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Leave a Comment