Важливо Волинь Новини

Чи дотримуються в Луцьку правил “помаранчевої” карантинної зони

Новий поділ на зони почав діяти від 31 серпня та впроваджений до 14 вересня.

Як дотримують у Луцьку вимог “помаранчевої” карантинної зони – інспектували журналісти Суспільного

Центральний басейн Луцька свою роботу відновлює 1 вересня. Його директор Олександр Сологуб, каже: працюватимуть з дотриманням карантинних вимог, кожна дитина з собою повинна мати особистий інвентар, на доріжці не більше 4 осіб. Після кожної години тренування – вологе прибирання приміщення антисептиками.

Чи дотримуються в Луцьку правил "помаранчевої" карантинної зони

У містах, які належать до “помаранчевої” зони, забороняється робота спортзалів. Один з найбільших фітнес-клубів Луцька працює у звичному режимі.

Чи дотримуються в Луцьку правил "помаранчевої" карантинної зони

Також у “помаранчевій” зоні забороняється проведення планових операцій. Є список операцій, які можна виконувати – це надання медичної допомоги при ускладненому перебігу вагітності, пологах, післяпологовому періоді. Онкологія та паліативна допомога – теж належать до тих операцій, які не переносяться, – розповів заступник начальника управління охорони здоров’я міськради Віктор Глухманюк.

Згідно з новим зонуванням забороняється діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час.

“Є обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей, в автобусах перевезення до 50% сидячих місць, у школах є нові правила організації навчання дітей”, – розповіла т.в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Чи дотримуються в Луцьку правил "помаранчевої" карантинної зони

У “помаранчевій” зоні припиняють роботу хостели та туристичні бази. Дозволена робота лише готелів. У Луцьку сьогодні, 31 серпня, три луцьких хостели, які інспектували, були зачинені.

Чи дотримуються в Луцьку правил "помаранчевої" карантинної зони

Речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук каже: поліцейські проводять перевірки. Якщо є злісне не реагуванням законних вимог, то тоді правоохоронці складають протокол. Протоколи, це штраф від 17 тисяч гривень, – каже речниця.

До 14 вересня міста Луцьк та Володимир-Волинський, Луцький та Маневицький райони Волинської області у “помаранчевій”карантинній зоні.

Leave a Comment