Важливо Волинь Новини

Відбулася Премія «Люди року-2020.Волинь»

28 серпня 2020 року вперше у форматі Світського прийому на терасі сучасного рекреаційного комплексу «Срібні Лелеки» відбулася церемонія нагородження Премією «Люди Року-2020. Волинь» у рамках програми «Люди XXI століття».

Тема заходу – «Любіть Україну!». На події було відзначено переможців Премії «Люди року-2020. Волинь». Це люди, які зробили вагомий внесок у патріотичне, духовне, економічне життя нашого краю.

Церемонію нагородження прикрасили виступи таких артистів: кавер гурт «Jazz-Mix», гурт «YARA», співачка Уляна Степаненко. Ведучі вечора – режисер телеканалу «UA Волинь» Вікторія Поліщук та шоумен Сергій Скулинець, який презентував цьогоріч на Премії «Люди року» пісню «Я люблю свою країну!» та «Лікарям».

На Церемонії «Червона доріжка» гості мали можливість не лише зробити фото на пам’ять, а й пригоститися келихом ігристого та смаколиками від партнерів події. Музичну атмосферу створював джазмен Віталій Гусенцев, а дарували святковий настрій презентації партнерів Премії, розташовані простонеба поряд тераси. Традиційно на Червоній доріжці відбулася благодійна акція «Бог у серцях». Зібрані кошти будуть спрямовані на розвиток медицини. Учасники благодійної акції виграли цінні подарунки від партнерів Премії: ресторану «Cafe de vino», ТМ «Авангард Professional», ТМ «CHOCOBOOM», ТМ «Добра Хлібина», магазину квітів «Арт Букет», фотографа Аліни Мендак.

Озвучували імена переможців Почесні гості: Голова оргкомітету Премії «Люди року» та редакткор журналу «People UA» Олена Бекеша; Засновник та директор підприємств ТОВ «Йоданка» та ТОВ «Павлівський пивзавод» Юрій Пікута; Генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха; перший заступник генерального директора ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ірина Патлашинська; директор «Audi Центру Львів на Липинського» Леся Падучак; голова Волинської обласної ради, доктор економічних наук, професор Ірина Вахович; заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Троханенко; Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорій Недопад; Голова бюджетної комісії, депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський; Голова громадського об’єднання «Віи?ськові капелани Волині» Михайло Бучак; Заслужений працівник сільського господарства, директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко; Адвокат Віталій Жуковський; Заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Ігор Кузмінський; Регіональний менеджер компанії ТзОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» Віталій Ткачук; Ексклюзивний дистриб’ютор ТМ «Добра хлібина» та ТМ «З макітри» у Волинській області Олег Левценюк; засновниця ТМ «А_Avangard Professional» Ольга Гончарук; Директор івент-агенції Тетяна Скулинець; засновниця бренду «Danyliuk Store» Олена Данилюк; Засновниця моделінгу на Волині та засновниця модельного агенства Grace, перша Волинська модель, обличчя відомих українських та міжнародних брендів, волинянка, яка увіи?шла в Топ- 50 наи?гарніших жінок Украі?ни Анна Русінова.

Герой XXI століття – Генерал Збройних сил України, Герой України. Начальник штабу – перший заступник командувача десантно-штурмових військ Збройних сил України Андрій Ковальчук.

Ковальчук Андрій Трохимович починав свою військову службу на посаді командира взводу в 51-ій механізованій дивізії. Потім обіймав посади начальника штабу танкового батальйону, командира механізованого батальйону, начальника штабу аеромобільного полку. У 2005-2006 роках у званні майора брав участь у Миротворчій місії в Косово. У 2011 році Андрій Ковальчук служив на посаді начальника штабу вертолітного загону в Ліберії. На момент початку АТО Андрій Ковальчук перебував на посаді начальника штабу 80-ої окремої аеромобільної бригади, а у серпні 2014 року призначений командиром цієї бригади. У 2014 році 1-ша аеромобільно-десантна рота 1-ої батальйонної тактичної групи 80-ої бригади в боях звільняє Лиман, Миколаївку та Слов’янськ. Потім десантники під керівництвом Андрія Ковальчука здійснюють марш у напрямі населеного пункту Щастя з метою допомоги 3-ій батальйонній тактичній групі. Згодом підрозділи спільно блокували Луганський аеропорт, тоді полковник був поранений, проте продовжив виконувати завдання. У 2014 році за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2015 році – орденом Богдана Хмельницького II ступеня. З березня 2016 року наказом міністра оборони був призначений на посаду начальника штабу – першого заступника командувача високомобільних десантних військ Збройних сил України. Нагородні атрибути звання Герою України полковнику Андрію Ковальчуку були вручені особисто Президентом України Петром Порошенком під час параду на Хрещатику з нагоди 25-ої річниці незалежності України. 14 жовтня 2016 року герою присвоєно військове звання генерал-майора. У 2018 році отримав меч королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, що традиційно ще з 1996 року отримують найкращі випускники Національного університету оборони України з рук військового аташе британського посольства. У травні 2019 року певний час перебував на посаді начальника штабу – першого заступника командувача операції Об’єднаних сил.

 

Волонтер року – засновник Волинського волонтерського центру «Серце патріота», співзасновник благодійного фонду «Серце для України», директор ТзОВ «Вишків Брук» Сергій Балицький.

Почалась неймовірна історія благодійності з ідеї Сергія допомогти людям на Майдані у 2014 році. Він придбав у магазині усе необхідне, завантажив у свій бус і поїхав до Києва. Далі почалась війна. Підтримали Сергія Балицького його родина та однодумці, усі разом почали допомагати військовим на передовій, лікарням та дітям. Сергій Балицький займається волонтерською діяльністю вже 7 років. У 2020 році він активно реалізовує у життя проєкт співпраці з іноземцями «Серце для України». Волонтерський центр «Серце патріота» активно співпрацює з благодійними організаціями у місті Баден (Німеччина) та у місті Базель (Швейцарія), звідки сьогодні волонтери привозять допомогу для лікарень Волинської області та України. Від початку своєї діяльності волонтерами центру «Серце патріота» здійснено понад 300 поїздок на Схід та за кордон. Це майже 1 млн км доріг, якими проїхали патріоти України.

 

Лікар року – кандидат медичних наук, експерт з пульмонології Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, голова товариства лікарів-пульмонологів та фтизіатрів Волинської області імені Михайла Марунчака, член європейського респіраторного товариства, завідуючий відділенням пульмонології та тимчасово інфекційним відділенням № 2 Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

Яковенко Олег Костянтинович – лікар-пульмонолог вищої кваліфікаційної категорії. З 2009 року, під час епідемії грипу H1N1, очолив відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні, де і працює по сьогоднішній день, займаючись проблематикою респіраторної медицини як обласний спеціаліст. Щороку у відділенні пульмонології лікується більше 1000 пацієнтів з важкою пульмонологічною патологією. Окрім респіраторної патології, лікує пацієнтів із туберкульозом, алергічними захворюваннями, муковісцидозом та імунодефіцитами. Сьогодні Олег Яковенко зі своєю командою стоїть на передовій боротьби з коронавірусною інфекцію, лікуючи найважчих пацієнтів з COVID19. Він створив сучасне відділення пульмонології з потужною науковою базою, де разом із своєю командою професіоналів втілює у практику сучасні передові технології в галузі пульмонології. Лікар Олег Яковенко працює двадцять чотири години на добу. Медицина для нього – це не лише робота, це його стиль життя. Висококваліфікований, принциповий, справедливий, відповідальний, досвідчений керівник, що уміло досягає високих результатів у роботі, користується авторитетом у колег та пацієнтів.

Професіонал року – старша медична сестра вищої кваліфікаційної категорії відділення інтенсивної терапії комунального підприємства Волинської обласної інфекційної лікарні Алла Бондаренко.

Медична сестра Алла Бондаренко практично без вихідних працює у самому епіцентрі захворювання COVID-19. Вона цілодобово піклується про хворих пацієнтів, які потрапляють у важкому стані в реанімацію.

Алла Бондаренко майже 20 років працює медичною сестрою. Починала свій трудовий шлях з фізіотерапевтичного відділення лікувальної фізичної культури у Боголюбах. З 2009 року працює у Волинській обласній інфекційній лікарні, спочатку у відділенні крапельних інфекцій, і вже 5 років поспіль – у відділенні інтенсивної терапії. Робота у реанімації – дуже важка морально та фізично. У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції працювати стало ще важче, тому що Алла Анатоліївна завжди у захисному костюмі. Медичні працівники відділення завжди готові підтримати одне одного, усі немов одна сім’я. Більшу частину свого часу медична сестра Алла Бондаренко проводить в лікарні, так як у нелегкий час вона сумлінно виконує свою роботу щодня. Медсестра для неї – не тільки професія, а й покликання.

Будівельник року – засновник групи компаній «Сімейна Фортеця» Олександр Князєв.

Олександр Вячеславович ставить перед собою високі цілі й вміло досягає їх. Всього за 3 роки йому вдалося побудувати та реалізувати 30 000 м2 житла. Будівельник залучає європейских інженерів і архітекторів для будівництва інноваційних житлових проєктів в Україні. Окрім цього, активно розробляє програму для молоді – «Залишайся жити і працювати в Україні». Олександр Князєв – позаштатний консультант комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Сьогодні Олександр Князєв активно займається інноваційним проєктом «Сімейна Фортеця. Гордість», який реалізовується з поглядом на майбутнє. На меті створення простору, який не захочеться залишати і в якому можна буде комфортно працювати. Концепт проєкту розроблений люксембурзькими архітекторами, а для доопрацювання за конкурсом вибрана одна з кращих київських компаній. Запуск проєкту, який прославить місто Луцьк, очікується в кінці 2020 року.

Правоохоронець року – начальник управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, підполковник поліції Володимир Костанюк.

Костанюк Володимир Володимирович працює в органах внутрішніх справ більше 20 років. Сьогодні він очолює одну з найважливіших служб в поліції – управління боротьби з наркозлочинністю. Свою кар’єру розпочав у 2000 році, пройшовши трудовий шлях від слідчого відділення Луцького районного відділу Управління МВС України у Волинській області до начальника управління боротьби з наркозлочинністю Департаменту боротьби з наркозлочинністю (міжрегіональний територіальний орган) Національної поліції України. З 2007 року працював на керівних посадах у територіальних підрозділах МВС, а з 2015 – у Національній поліції України. За неповних чотири роки служби на посаді начальника управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Волинській області під його безпосереднім керівництвом припинено діяльність 9 організованих злочинних груп, ліквідовано 14 нарколабораторій, знешкоджено 24 наркопритони, задокументовано близько 1500 наркозлочинів, з яких 670 – за фактами збуту наркотиків на території Волинської області. За сумлінну службу був нагороджений відзнакою МВС України та неодноразово нагороджувався керівництвом ГУНП (головного управління національної поліції) у Волинській області іншими відомчими відзнаками.

Юна гордість – призерка всеукраїнських та міжнародних конкурсів Юліана Монатік.

Юліана Монатік – активна та енергійна учениця 5 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи №1. Дівчинка у своєму юному віці здобула безліч перемог та творить сучасну історію Волині. Юліана Монатік вже 3 роки навчається у театральній студії «Догори дриґом» і досягла чималих висот. Вона стала багаторазовим переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів з художнього читання. Окрім того, дівчинка навчається грі на фортепіано. Юліана – двічі фіналіст літературного конкурсу «Перодактиль» і переможець конкурсу «Природи ніжний пагінець». У 2019 та 2020 роках – переможець всеукраїнського фестивалю буктрейлерів «Book Fashion», ведуча рубрики «Читаю я і вся моя сім’я» у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. З п’яти років Юліана займається у художній студії «Барва». Вона – переможець мистецьких конкурсів та виставок. Зокрема, два роки поспіль дівчинка була фіналісткою конкурсу дитячого малюнка ROCKIT. У 2020 році під час карантину Юліана також брала участь у багатьох конкурсах та проєктах: дистанційному Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ!», міжнародному фетивалі «SOLOVIOV ART», І Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Чарівний світ», Всеукраїнському проєкті «#позитивомпокоронавірусу». Це ще далеко не весь список перемог Юліани Монатік. Її називають дитиною-вундеркіндом, адже вона прославляє рідний, волинський край своїми перемогами.

Патріот рідного краю –  ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Анатолій Цьось.

Анатолій Цьось – ректор найпотужнішого закладу вищої освіти нашого регіону. Після призначення на посаду в січні 2020 року ставив перед собою таку стратегічну мету: сформувати університет світового рівня. Для цього Анатолій Цьось робить усе, щоб створити стимули та умови для ефективної праці викладачів і навчання студентів. Сьогодні Університет імені Лесі Українки – найкращий в Україні за темпами розвитку та за цілим комплексом об’єктивних показників. За цей час у рейтингу «Топ-200 Україна» заклад піднявся на 17 пунктів. Покращив свої позиції на 92 пункти за світовим рейтингом Webometrics і посів 32 місце. Обійняв 1 позицію в рейтингу університетів регіону. Оновлено Наглядову раду із залученням державних діячів, керівників підприємств, провідних вчених та митців. Навчальний рік студенти розпочнуть у відремонтованих аудиторіях з новим сучасним обладнанням, наразі відбувається ремонт у гуртожитку. Університет гарантує якісну освіту та гарну професійну перспективу, активно розвиває дуальну освіту, поєднуючи потенціал практики та класичного навчання. Лише університет імені Лесі Українки спільно з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» надасть 50 додаткових стипендій найкращим вступникам в межах програми «Таланти розвиваємо на Волині». До 150-літнього ювілею патронеси розпочато масштабний проєкт – підготовку повного академічного зібрання творів Лесі Українки у 14 томах. Нещодавно вишу повернули назву – Волинський національний університет імені Лесі Українки. Анатолій Цьось – патріот рідного краю, для якого якість освіти – пріоритет.

Виправдана надія – перший заступник міського голови Ківерцівської ОТГ Ігор Мисковець.

Одне з бачень Ігоря Мисковця: «Хочеш змін – будь зміною». Він зумів запровадити новітні для громади методи із залучення інвестицій та вирішив проблеми людей, які не розв’язувалися роками. З його ініціативи запроваджено проєктну діяльність як один із напрямів роботи виконавчого апарату міської ради. За час роботи були отримані перемоги в більш як десяти проєктах та конкурсах, за рахунок яких в громаду залучено додаткові інвестиції. Завдяки професійним діям Ігорю Мисковцю вдалося успішно вирішити найглобальніші питання Ківерцівської громади, які стояли десятиліттями. Зокрема, забезпечено документальну можливість завершення нового будівництва та введення в експлуатацію полігону твердих побутових відходів для Ківерцівської ОТГ. Отримано згоду про передачу об’єктів системи централізованого водопостачання в м. Ківерці, яка була власністю АТ «Укрзалізниця», в комунальну власність Ківерцівської міської ради. Він невпинно працює на благо громади Ківерцівщини, робить впевнені кроки на шляху становлення потужної об’єднаної територіальної громади. Розвиває Ківерцівську ОТГ, цінує міжнародну співпрацю та бачить перспективи розвитку.

Лідер ІТ – Засновник компанії «InternetDevels», співзасновник Луцького IT кластеру, секретар Наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки, громадський діяч Віктор Левандовський.

«InternetDevels» – найбільша IT компанія на Волині, яка успішно працює вже протягом 12 років. Компанія займається веб-розробками та внесла значний вклад в регіоні у своїй сфері. Зокрема, «InternetDevels» має такий принцип: вчити більше, ніж наймати. У компанії працює своя школа, яка за 5 років випустила 500 юних програмістів. Окрім того вони вивели на ринок сервіс підтримки Drudesk. Цьогоріч компанія реалізувала спільний з Волинським національним Укніверситетом проєкт дуальної освіти. За результатами першого семестру було відібрано 26 студентів першого курсу, з них шестеро отримали працевлаштування. Уже з вересня 2020 року стартуватиме ще один спільний проєкт з Волинським національним університетом. В амбітних планах Віктора Левандовського також запуск проєкту «Волинькосмос».

Інновація року – Біогазова установка «Деметра біоенергія», комерційний директор ПП «Деметра» Ігор Стельмащук.

У 2020 році підприємство «Деметра» ввело в експлуатацію першу у Волинській та Рівненській областях біостанцію, відкриття якої планується незабаром. Потужності біогазової станції: 528 кіловат за годину електроенергії і 500 кіловат за годину теплової енергії. Підприємство використовує теплову енергію для обігріву приміщень, а електроенергію продає по зеленому тарифу. Відтепер є альтернативне безкоштовне тепло. Окрім того, утилізуються відходи, як результат – підприємство «Деметра» отримує корисні добрива. Сьогодні директор підприємства Ігор Стельмащук має далекоглядне бачення: зробити агропереробку для отримання якісного органічного мінерального добрива. Підприємство «Деметра» успішно працює вже 16 років. Окрім унікальної біогазової установки, тут обробляються поля, вирощуються зернові культури, виготовляється комбікорм, у господарстві утримуються свині, а також функціонує цех з виробництва ковбасно-м’ясної продукції. ПП «Деметра» – це господарство, яке розвивається кожного дня, виробництво модернізується, пристосовується до передових європейських стандартів та враховує реальні запити сьогодення.

Агродилер року – Аграрна компанія «Агросем», директор ТОВ «Агросем» Олексій Кулик. Нагороду замість нього на церемонії вручення отримав керівник Волинського регіонального структурного підрозділу «Техніка» компанії «Агросем» Тарас Білик.

Агробізнес в Україні – це одна з найбільш перспективних галузей господарства, яка розвивається досить стрімко. Провідною агрокомпанією, яка активно впроваджує технології, інноваційні рішення та новинки селекції, є «Агросем» на чолі з керівником Куликом Олексієм Юрійовичем. Географія обслуговування компанії «Агросем» – це практично клієнти зі всієї Украі?ни: від заходу до сходу, під півночі до півдня. За 13 років «Агросем» став одним із провідних дистриб’юторів на аграрному ринку Украі?ни та завдяки своі?и? діяльності впроваджує передовии? світовии? досвід в галузі агротехнологій, сервісного обслуговування та інноваційних технологій. Аграрна компанія пропонує широкий вибір якісних сортів насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, а також велике різноманіття сільськогосподарської техніки та запчастин. Місія компанії «Агросем» – забезпечити господарства України комплексом інноваційних рішень і сприяти розвитку національного аграрного ринку на рівні світових стандартів. «Агросем» – це компанія професіоналів з міжнародним поглядом на розвиток агробізнесу, яка йде на крок попереду інновацій і не зупиняється на досягнутому!

Вибір споживача – Натуральні солодощі ТМ «CHOCOBOOM», директор «Торгово-виробничої компанії «ВОЛДІ» Ірина Петелицька.

Компанія «ВОЛДІ» – одна з найбільших виробників натуральних солодощів на Західній Україні, яка успішно працює на кондитерському ринку з 2010 року.  Пріоритетом компанії є турбота про здоров’я споживачів. Для виготовлення продукції використовуються виключно натуральні інгредієнти без додавання трансжирів, пальмової олії, штучних ароматизаторів, барвників та консервантів. Якість – це ідеологія, на службу якій поставлено весь технологічний та інтелектуальний потенціал підприємства. За 13 років відданої праці «ВОЛДІ» здобула репутацію надійної компанії, а також високу довіру споживачів та ділових партнерів. Співпрацює компанія «ВОЛДІ» із національними мережами «Сільпо», «Еко маркет», «Альянс», «Білла», «Варус». Кондитерські вироби продаються у понад 7 000 активних торгових точках. Коло партнерів охоплює 38 дистриб’юторів по всій Україні. Компанія «ВОЛДІ» – економічно відповідальний платник податків та роботодавець. Після початку російсько-української війни компанія відмовилася від співпраці з окупантом, припинила експорт продукції в Росію та розірвала усі контракти. Важливою є й соціально-духовна складова. Пані Ірина надає допомогу геріатричному пансіонату, Будинку для дітей-сиріт, малозабезпеченим сім’ям. Ірина Петелицька зробила чималий внесок у розвиток економічного, духовного та патріотичного життя Волині й України.

Торгова марка року – Бренд «М’ясний дар», співзасновник бренду – Владислав Свірень.

Свірень Владислав Васильович – успішний бізнесмен, який прагне у всьому досконалості, особливо у якості м’ясної продукції. Щодня Владислав Васильович контролює роботу кожного підрозділу, починаючи від закупівлі сировини та закінчуючи експедицією. Співзасновник бренду «М’ясний дар» родом з Німеччини – країни ковбас, тому смачні м’ясні вироби є результатом поєднання сучасних європейських технологій, перевірених часом, німецьких традицій та досвіду українських технологів. Завдяки оснащеному холодильними установками автопарку продукція «М’ясний дар» зберігає свою свіжість під час доставки до багатьох торгових закладів Волинської області та Західної України. Торгова марка «М’ясний дар» є переможцем «100 кращих товарівУкраїни» у номінації «Продовольчі товари», Всеукраїнської програми «Люди XXI століття» у номінаціях «Вибір споживача» та «Європейська якість» та має відзнаку «Золотий символ якості національних товарів та послуг України». А нещодавно підприємство отримало нагороду «Вибір споживача 2019» за результатами Всеукраїнсько галузево-аналітично центру. Торгова марка «М’ясний дар» – ковбаси і м’ясні делікатеси, яким позаздрили б навіть німці.

Ресторатор року – Директор Народного клубу «Майдан» Ігор Хелемендик. Нагороду замість нього на церемонії вручення отримав директор підприємства – Світлана Клюц.

23 січня народний клуб «Майдан» святкуватиме свій 23 день народження. «Майдан» – один з перших закладів відпочинку у нашому місті, який став улюбленцем поціновувачів української кухні та якісної живої музики. Народний клуб «Майдан» не зраджує віковим традиціям. Страви цього закладу відпочинку виключно українські, адже це наші традиції та культура, які потрібно берегти. «Майдан» десятиліттями тримає марку і пригощає гурманів смачними стравами, яких 350 у ресторанному меню. У «Майдані» можна не лише смачно поїсти, а й потанцювати та послухати українські рок-гурти. У закладі дотримуються такого правила: «Рок-н-рол – це стиль життя». Тут панує невимушена атмосфера свободи вільних духом людей.  У народному клубі «Майдан» офіційно зафіксовано 5 рекордів України. І ми впевнені, це не останнє їхнє досягнення.

Відкриття року – Інклюзивна кав’ярня «Старе місто», офіціанти Андрій Мельник та Валентин Новосад. Співвласниці інклюзивної кав’ярні Олена Мельник та Лариса Новосад.

У 2020 року у Луцьку розпочала роботу перша в місті особлива кав’ярня «Старе місто». Нині у кав’ярні працюють офіціантами двійко хлопців з синдромом Дауна – 20-річний Андрій Мельник та 18-річний Валентин Новосад. Для стартапу обидві сім’ї, зокрема, мами хлопчиків – Олена Мельник та Лариса Новосад – використали суто власні заощадження. У закладі пропонують найкращі сорти кави, чаю та смачні десерти. Сьогодні хлопці активно вчаться та вже вміють готувати каву самостійно. У кав’ярні «Старе місто» панує приємна атмосфера, дружнє спілкування з персоналом, серед яких – вперше в Україні офіціанти з синдромом Дауна.

Керівник року – керівник та головний тренер спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» Роман Ковальчук.

На Волині завжди не вистачало козацького бойового мистецтва з патріотичним вихованням, настановами та лекціями, де включалася б ударна та кидкова техніки, володіння традиційною козацькою зброєю. Це й спонукало Романа Ковальчука до того, щоб відкрити спортивний клуб козацького бойового мистецтва «Герць», в якому сьогодні навчаєтсья понад 300 дітей. Тут хлопці та дівчата тренують не лише силу, витримку, а й вивчають традиції українського народу. Учні беруть активну участь у спортивних змаганнях (рукопаш гопак, рукопашний бій, ММА, кікбокс), фестивалях, заходах різного рівня в Україні та за її межами, отримують перемоги та займають призові місця. Козацьким бойовим мистецтвом Роман Ковальчук займається вже 17 років і понад 6 років навчає своїх вихованців. У 2020 році відкрито четвертий клуб козацького бойового мистецтва «Герць» у місті Луцьк.

Тренери клубу переконані: поєднання фізичних навантажень із тренуванням сили духу дає найкращий результат, який загартовує як тіло, так і розум. Керівник Ковальчук Роман Олександрович користується повагою учнів та авторитетом у батьків.

Спортсменка року – легкоатлетка, майстер спорту України міжнародного класу Ірина Климець.

Ірина Климець – одна з найвідоміших легкоатлеток Волині й України. Минулорічний чемпіонат світу у Досі став чи не найвдалішим стартом у кар’єрі волинянки. У секторі для метання молота спортсменка зуміла тричі оновити персональний рекорд, посівши п’яте місце. Ірина – дворазова бронзова призерка чемпіонатів Європи, переможниця Всесвітньої Універсіади. Досить молода спортсменка має звання майстра спорту України міжнародного класу та є переможницею низки міжнародних та всеукраїнських змагань. З 2016 року вона стала лідером збірної України з легкої атлетики, того ж року спортсменка взяла участь в олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Сьогодні волинська легкоатлетка Ірина Климець активно готується до олімпіади-2020 у Токіо. Легкоатлетка 15 серпня стала чемпіонкою України 2020 року! У Ірини виконаний вже олімпійський норматив! Наполеглива та цілеспрямована дівчина вже здобула статус найсильнішої української метальниці та стала своєрідною візитною карткою Волинської області. Ірина Климець була відзначена орденом княгині Ольги III ст. за досягнуті високі спортивні результати на XXX Всесвітній літній Універсіаді у м. Неаполі, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Композитор року – шоумен, композитор, виконавець, ведучий, продюсер, Заслужений Артист Естрадного Мистецтва України  Сергій Скулинець.

Сергій Скулинець – композитор, виконавець, пісні якого відомі у всій Україні. В творчому доробку композитора безліч хітів, які неодноразово звучали на фестивалях «Шлягер року» у місті Києві. У 2020 році відомий співак Сергій Скулинець написав зворушливу пісню «Янголам в білих халатах-«лікарям», на яку був відзнятий кліп. Пісня присвячена лікарям сколихнула усю світову спільноту! Він – не лише композитор, а й шоумен, ведучий, продюсер, переможець номінації у «Шоумен-2015» на Премії «Люди Року. Волинь», переможець 900-ї програми «Караоке на Майдані», а також Заслужений артист естрадного мистецтва України. Велику роль у житті Сергія Скулинця відіграє благодійність, тому усі кошти з концертів у 2020 році здебільшого спрямовуються на допомогу дітям Небесного легіону Волині. Про успіхи та досягнення Сергія Скулинця можна розповідати багато, проте він не зупиняється на досягнутому, а йде лише вперед.

 

 

Leave a Comment