Новини

ВООЗ і ЮНІСЕФ рекомендували дітям з 12 років носити захисні маски

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) рекомендували дітям з 12 років носити захисні маски в зв’язку з пандемією COVID-19. Про це йдеться в інформаційному бюлетені ВООЗ, повідомляє BBC.

“Згідно з порадою ВООЗ і ЮНІСЕФ, діти 12 років і старше повинні носити маску за тих же умов, що і дорослі, зокрема коли немає гарантії дотримання дистанції в один метр від інших людей і в даному районі передача вірусу широкомасштабна”, – наголошується в документі.

Що стосується дітей у віці 6-11 років, то необхідність носіння маски залежить від ряду обставин, зокрема від “здібності дитини безпечно і належним чином носити маску”, а також від “потенційного впливу носіння маски на навчання і психосоціальний розвиток”, йдеться в бюлетені. Повинні бути враховані такі фактори, як наявність або відсутність широкомасштабної передачі вірусу в місці проживання дитини, а також можливість здійснення відповідного нагляду і інструктування дітей з боку дорослих про те, як правильно носити маски.

Від дітей п’яти років і менше “не потрібно вимагати носити маску”, вказують ВООЗ і ЮНІСЕФ. Дітям інших вікових груп не потрібно носити маску під час занять спортом і фізичних вправ, таких як біг, стрибки або гри на майданчику. Водночас під час проведення подібних заходів рекомендується забезпечувати дотримання санітарних заходів. Зокрема, відстань між дітьми повинна становити не менше метра, кількість дітей, що грають разом, слід обмежувати. Потрібно також забезпечити дітям можливість для миття рук і всіляко його заохочувати.

Leave a Comment