Волинь Новини

Луцькі муніципали відібрали в підприємців, які катали дітей біля парку, 6 електромобілів

У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у м. Луцьку підприємливі фізичні особи-підприємці надають послуги атракціонною технікою підвищеної небезпеки – електромобілями, сігвеями, електроскутерами, гіроскутерами – без відповідних дозвільних документів.

Про це йдеться на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради у фейсбуці.

Відповідно до п.3.1.3 «Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки», затв. Наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи 01.03.2006 № 110, встановлено вимоги, в тому числі, безпечної експлуатації та обслуговування, картинги з вільною траєкторією руху самохідних засобів (електромобілів) без підіймання, швидкість руху яких більше 4 м/с належить до обладнання підвищеної небезпеки для життя відвідувачів і обслуговуючого персоналу.

На фізичних осіб-підприємців інспекторами департаменту муніципальної варти Луцької міської ради складено в проміжку часу від травня по серпень цього року 17 (сімнадцять) протоколів за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які були розглянуті адміністративною комісією виконавчого комітету Луцької міської ради та накладено штрафи.

В липні було складено протокол в за ст.160 Кодексу України про адміністративні правопорушення з вилученням 6 одиниць електротехніки.

В липні було складено протокол в за ст.160 Кодексу України про адміністративні правопорушення з вилученням 6 одиниць електротехніки.

Вказану незаконну діяльність підприємці здійснювали у Львові, Вінниці та Тернополі.

У справі 127/13879/20 Вінницького міського суду Вінницької області було винесено рішення та визнано одного із підприємців винним у вчиненні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1000 (одна тисяча) неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Враховуючи звернення громадян стосовно небезпеки яку несуть електромобілі, електроскутери, гіроскутери для відвідувачів парку, виконавчим комітетом міської ради було відмовлено одному із підприємців в отриманні адміністративної послуги (щодо атракціонів), оскільки дана послуга надається лише тим суб’єктам господарювання, які надають послуги дитячою атракціонною технікою (для дітей віком до 10 років), яка є малопотужною та розвиває незначну швидкість, а також обладнана пультом гальмування та зупинки.

Leave a Comment