Новини

Білорус Міхалок і Дзідзьо стали «заслуженими артистами України»

Лідер гурту Brutto Сергій Міхалок та артист Михайло Хома (Дзідзьо) отримали почесні звання “Заслужені артисти України”.

Це було оголошено під час урочистої церемонії до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві, пише УНН, передає Молодий Буковинець.

Зокрема, Дзідзьо разом із симфонічним окрестром сьогодні виконав Гімн України, офіційно відкривши святкові заходи в столиці.

Артистів привітав президент Володимир Зеленський.

Під час церемонії глава держави вручив державні нагороди військовим, вченим, лікарям, поліції, артистам.

Крім того, Зеленський ініціював заснування державних премій імені Бориса Патона та Мирослава Скорика. З його слів, ці люди творили нашу історію та здобували славу для України у світі.

“У цей день з нами, на жаль, нема двох видатних постатей, двох геніїв сучасності, з якими нам всім пощастило жити в один час, двох великих українців, які, на привеликий жаль, пішли від нас у цьому році. Це два Героя України: Мирослав Михайлович Скорик та Борис Євгенович Патон. Вони удостоєні вищих державних нагород. Сьогодні мною направлено до уряду відповідні листи щодо заснування двох премій за вагомий внесок у розвиток науки та наукові досягнення – державну премію імені Бориса Патона. Та за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва — державну премію імені Мирослава Скорика“, — сказав Зеленський.

Leave a Comment