Новини

Українцям загрожують нові штрафи

Українцям загрожують нові штрафи, які можуть дуже сильно вдарити по кишені

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький попередив українців про те, що використання ЗD-номерних знаків – це порушення Правил дорожнього руху України, за що передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він уточнив, що номерні знаки у форматі ЗD не відповідають вимогам стандартів ДСТУ 3650:2019. Відповідно до стандарту, номерні знаки виготовляються шляхом штампування з стрічки з алюмінію або листової сталі, тому українці повинні заплатити штраф, якщо будуть використовувати “модні” номери .

“Замість цього спосіб виготовлення ЗD-номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знака. Висновок: ЗD номерні знаки не відповідають встановленим вимогам”, – написав Білошицький.

Згідно з правилами дорожнього руху водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів.

Таку ж норму містить і КпАП, де передбачено і відповідальність (ч.6 ст. 121) – штраф у розмірі 170 гривень.

За друге таке правопорушення протягом року передбачено штраф у 255 гривень або будуть відправляти громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, з оплачуваним вилученням транспортного засобу або без такого.

Leave a Comment