Новини

Лукашенко розповів, як буде придушувати протести в Білорусі

Олександр Лукашенко за підсумками засідання Ради безпеки дав сім доручень білоруським силовикам і іншим відомствам для “стабілізації ситуації в країні”.

Деталі: Державному прикордонному комітету він доручив посилити охорону державного кордону по всьому периметру “з метою недопущення в Білорусь з інших країн бойовиків, зброї, боєприпасів, грошей для фінансування заворушень”.

Міністерству оборони Лукашенко сказав звернути особливу увагу на пересування військ НАТО на територію Польщі й Литви для “відстеження напрямків їх руху і їхніх задумів”. Він також сказав вжити заходів і “не соромитися виводити” білоруські Збройні Сили та техніку на напрямки їх пересування.

Міністерству внутрішніх справ Лукашенко дав доручення “не допускати заворушень в країні, особливо в Мінську”. Він додав, що потрібно захистити робочі колективи від “шельмування і загроз вулиці”.

Комітету державної безпеки він наказав “виявляти та припиняти діяльність організаторів вуличних заворушень, розкривати канали фінансування заворушень у Білорусі”.

За дорученням Лукашенка, Міністерство закордонних справ повинно донести до керівників західних держав інформацію про ситуацію в Білорусі (“офіційну точку зору”) та “попередити їх про відповідальність за розпалювання заворушень і фінансування заворушень”.

ЗМІ він сказав “роз’яснювати, розповідати, попереджати людей, що програми цієї “чорної сотні” – шлях у прірву до знищення Білорусі як суверенної та незалежної держави”.

Уряд же має забезпечити реалізацію і контроль його доручень щодо безперебійного функціонування підприємств.

Джерело: сайт Українська правда

Leave a Comment