Важливо Волинь Новини

У луцьких автобусах і тролейбусах можна розрахуватися банківською карткою (ВІДЕО)

З 19 серпня у луцьких автобусах і тролейбусах пасажири можуть розраховуватися не лише електронними квитками, а й банківською карткою.

Про це розповів Суспільному керівник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

Для оплати достатньо прикласти безконтактну банківську картку до валідатора. Після оплати на екрані з’явиться повідомлення про списання грошей — каже керівник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

Відповідно до угоди, яка укладалася між виконкомом і оператором електронних систем ще в серпні минулого року передбачалося, що оператор має забезпечити розрахунок оплати за проїзд в громадському транспорті банківською карткою, – каже посадовець. У громадському транспорті обласного центру можна розрахуватися мобільним додатком та електронним квитком. Сьогодні, 19 серпня, з’явилась додаткова опція – можна розрахуватися банківською карткою. Зі слів Володимира Степанова, підходить картка будь-якого банку, але, є вимога — картка має бути безконтактна із системою PayPass.

Існує ще один нюанс – за розрахунок банківською карткою – банк знімає комісію. Зараз вона становить 25 копійок, – розповів Володимир Степанов. Лучани і гості міста про це нововведення не знали. Лучанин Ілля чекав на зупинці громадський транспорт, думає, що розраховуватися банківською карткою буде зручно.

“Бо часто буває, коли забув готівку”.

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради каже: готівкою у громадському транспорті міста не можна розраховуватися, але пасажири продовжують саме так оплачувати за проїзд. За його словами, в обласному центрі Волині пільговим категоріям населення видали 90 тисяч електронних квитків. У місті розташовано 40 терміналів для придбання електронних квитків. Щодня послугами громадського транспорту — автобусами і тролейбусами у Луцьку користується 70 тисяч пасажирів.

Leave a Comment