Новини

Лукашенко заявив, що протестувальники створюють “напад” на російську мову. (ВІДЕО)

Олександр Лукашенко, стверджує, що громадяни, які вимагають чесних виборів, збираються організувати поступову заборону російської мови

Про це він сказав на нараді в Раді безпеки РБ, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на білоруську державну телерадіокомпанію БЕЛТА.

“Відкрито не говорять, але поступова заборона російської мови. Вводиться поняття кримінальної відповідальності за образу білоруської мови. Слухайте, а у нас що, факти такі були колись, що ми ображали свою рідну мову? Ніколи цього не було”, – сказав Лукашенко.

“Ми домовилися, що не будемо педалювати цю тему. Розмовляйте на будь-якій мові. У нас і англійська не заборонена, жодна. Іди китайську, англійську вивчай. Ні, треба порушити  цю проблему мовну!” – додав він.

Лукашенко навів в приклад країни, в яких кілька державних мов.

“Австрія взагалі використовує німецьку мову. І нічого, живуть нормально”, – зауважив він.

Також президент Білорусі розкритикував інші пункти програми, оприлюдненої опозиційним штабом. Зокрема, йому не подобається вихід Білорусі з Союзної держави з РФ і Євразійського союзу, введення прикордонного та митного контролю на кордоні з Росією, заборона продажу російським компаніям об’єктів білоруської інфраструктури. Лукашенко не схвалює звільнення ЗМІ від контролю з боку держави, заборону на трансляцію в Білорусі російських телеканалів, закриття військових баз РФ. Він виступає проти подачі заявок на вступ Білорусі до Євросоюзу і НАТО і не підтримує відновлення Білоруської автокефальної православної церкви.

“Найближчим часом ми проаналізуємо ці питання і доповімо народу наслідки подібних дій”, – сказав Лукашенко.

Leave a Comment