Волинь Новини

Погуляйко звернувся до волинян у зв’язку із збільшенням хворих на COVID-19

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до волинян через різке збільшення хворих на коронавірус в області. 

Про це стало відомо у вівторок, 18 серпня, на брифінгу у Волинській ОДА, – передає Волинь24.

Виступ подаємо без змін.

«Статистика захворюваності змушує вкотре задуматися про нашу з вами безпеку. Тому звертаюся до вас не як посадовець, а як людина. Хоча сьогодні на Волині немає «червоного» рівня, є лише «помаранчевий» у Луцьку та в Любешівському районі. Однак, щодня кількість хворих знову збільшується. Тож не виключено, що в будь-який момент наша область зможе потрапити у високий рівень епіднебезпеки.

Давайте пригадаємо наше хвилювання, коли Луцьк опинився у «червоній» зоні: усі переживали, що знову свою роботу припинять дитячі садочки, громадський транспорт та бізнес. Кожен з нас зітхнув з полегшенням, коли Луцьк опинився «помаранчевим», а згодом і в «жовтій» зоні.

Дякую волинянам, що сьогодні жоден з районів області не належить до «червоної» зони. Це заслуга і відповідальність кожного з нас.

Ситуація не погіршиться, якщо кожен буде дотримуватися карантину та заходів особистої безпеки. Не забувайте дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму в громадських місцях, в транспорті та на робочих місцях. Ми повинні розуміти, що ці прості речі захистять не тільки нас, але й полегшать роботу нашим медикам та епідеміологам, на плечі яких сьогодні лягає найбільше навантаження», – виступив Юрій Погуляйко.

Leave a Comment