Волинь Новини

Стоять у черзі за безплатними обідами: луцьким пенсіонерам не вистачає пенсії на їжу. ВІДЕО

Луцький територіальний центр соціального обслуговування годує чотири тисячі нужденних. Люди приходять щодня, щоб поїсти. Чергуються по місяцях. Нині до терцентру ходить 120 осіб, у наступні два місяці прийде інша сотня.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА Волинські новини.

Щодня до приміщення територіального центру шикується черга. Сюди приходять люди, яким бракує грошей, щоб нормально харчуватися, – соціально незахищені. Тут є і люди з інвалідністю, є й ті, які опинилися у складних життєвих обставинах. Та більшість у цій черзі – пенсіонери, які все життя пропрацювали, але за нинішніх реалій не можуть себе прогодувати. Бо термін від пенсії до пенсії занадто довгий, а грошей занадто мало.

Працівниці терцентру, які варять обіди, розповіли, що щодня готують на 120 осіб. «Сьогодні у нас горох з котлетою, український борщ, компот», – перераховує страви з меню робітниця кухні.

Щоб отримати харчування, потрібно записатися заздалегідь. Записана особа має право приходити пообідати два місяці поспіль.

«Більшість наших підопічних є в складних життєвих обставинах, – зазначає психолог терцентру Юлія Федюшко. – Вони йдуть до нас, бо їм бракує пенсії на елементарне. І дякують, що в нас є можливість їх харчувати».

Leave a Comment