Новини

Масові протести в Білорусі: останні новини й що відомо (ФОТО)

У Білорусі після виборів президента розпочалися наймасштабніші протистояння в історії. Несподівано високі, навіть для білорусів, результати перемоги Олександра Лукашенка стали приводом, аби вийти на вулиці та висловити невдоволення владою. Влада, зі свого боку, почала силою розганяти мітинги, але за деякий час схаменулася. Щоправда, протести в країні не припинилися та тривають досі.

24 канал повідомляє про протести у Білорусі та перебіг сутичок. Тут ви знайдете інформацію про останні події на вулицях Білорусі та власне про те, як почалися перші зіткнення мітингарів із силовиками. Найактуальніше про протести розміщуємо на початку матеріалу.

16 серпня: історичний марш “За свободу” та зібрання “прихильників” Лукашенка

Протести опозиції

  • У неділю, 16 серпня, розпочався восьмий день протестів у Білорусі. На цей день противники режиму Лукашенка запланували історичний марш “За свободу”, який зрештою став найбільшим в історії Білорусі. Загалом участь у заході взяли щонайменше 100 тисяч людей.
  • Однак на проспекті Незалежності почали збиратися ще до обіду. Цікаво, що сюди, з невідомих причин, стягнули сільськогосподарську техніку.

протести у Білорусі
У центр Мінська пригнали сільськогосподарську техніку / Фото “Радіо Свобода”

  • Також на площі було чимало невідомих осіб у цивільному, що групувались. Люди припускали, що це могли бути переодягнені силовики.
  • Мітинг розпочався о 14:00. З проспекту Незалежності тисячі людей вирушили до стели, аби висунути свої вимоги.

 

Leave a Comment