Новини

Противник Лукашенка Цепкало вважає війну в Україні “громадянською”

Незареєстрований кандидат у президенти Білорусі Валерій Цепкало, який зараз перебуває в Києві, назвав агресію РФ на тимчасово окупованому Донбасі “громадянською війною”.

“Я особисто розглядаю це як громадянську війну в Україні, де воюють громадяни однієї і тієї ж країни. Чи є там втручання? Напевно, є. Чи є там якась підтримка з боку Росії, там якась торгівля, напевно, йде? Я не знаю, але, напевно, є. Навряд чи можна вважати, що Донецьк може бути самодостатнім з точки зору ведення якогось міжнародного бізнесу”, – заявив він в ефірі 4 каналу.

При цьому Цепкало “не може сказати”, чи є на Донбасі російські війська, тому що він “просто про цього не знає”. При цьому він додав, що Білорусь виступає посередником між Україною і Росією, тому, на його думку, вона не повинна займати ніякої позиції щодо конфлікту на Донбасі.

Він також підкреслив, що, “безумовно, Донбас, це територія України”. Крим, за словами Цепкало, також є українським з точки зору міжнародного права.

Цепкало з 1994 року працював у передвиборному штабі Лукашенка, пізніше був призначений заступником міністра закордонних справ, послом Білорусі в США, був представником президента в парламенті.

Leave a Comment