Новини

Порошенко запропонував можливий вихід із політичної кризи у Білорусі

Експрезидент Петро Порошенко відреагував на події в Білорусі, закликавши владу припинити насильство проти своїх громадян і оголосити про проведення дострокових президентських виборів.

Відеозвернення Порошенка опубліковано на його Facebook-сторінці, – передає InfoResist.

“Вважаю, що білоруській владі необхідно негайно припинити насильство проти своїх громадян і водночас не допустити провокацій і підбурювань до насильства. Це — перше. По-друге, звільнити із в’язниць і місць утримання політичних в’язнів та мирних протестувальників і припинити переслідування політичних опонентів”, – заявив він.

Також, як заявив Порошенко, білоруська влада повинна оголосити про проведення дострокових президентських виборів в Білорусі “із широким залученням БДІПЛ/ОБСЄ та Ради Європи, запросити для спостереження представників провідних міжнародних організацій і структур, що точно сприятиме довірі виборчому процесу”.

“Закликаю українську владу у контакті із партнерами по Люблінському трикутнику призначити Спеціального представника щодо Білорусі, який повинен активно сприяти врегулюванню ситуації і підтвердити стратегічну роль нашої держави в регіоні. Необхідно також напередодні запланованого на п’ятницю засідання Ради міністрів ЄС організувати контакти представників ЄС із МЗС Білорусі для з’ясування та вирішення проблемних питань, пов’язаних із політичною кризою у Білорусі”, – заявив лідер “ЄС”.

Leave a Comment