Новини

У Білорусі затримали організаторів акцій протесту

У Мінську білоруські правоохоронці затримали координаторів акцій протесту.

Про це повідомляє Zik з посиланням на державне інформагентство Білорусі “БЕЛТА«.

За інформацією видання, один із затриманих нібито керував діями соратників з готелю «Білорусь», де знімав номер на 17 поверсі й координував мітинги.

Зазначається, що чоловік керував діями трьох підлеглих, які, в свою чергу, керували сотнями. У МВС Білорусі поки що не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі завершилися президентські вибори. За попередніми даними Центральної виборчої комісії, чинний глава Білорусі Олександр Лукашенко перемагає на президентських виборах, набравши понад 80%.

Водночас білоруси у відповідь на результати екзит-полів вийшли на мітинги в Мінську та інших містах Білорусі. 10 серпня МВС Білорусі визнало застосування спецзасобів проти мітингувальників у столиці країни.

У понеділок ввечері в центрі Мінська припинили роботу декількох станцій метро, стягнули спецтехніку, також відомо, що силовики почали стріляти по мітингувальниках.

У МВС Білорусі заявили, що протягом другого дня протестів у країні було затримано понад дві тисячі людей.

Учора, 11 серпня, у МВС Білорусі заявили, що не будуть розголошувати інформацію про те, де перебувають затримані під час масових протестів громадяни. Ввечері через продовження мітингів

у Мінську знову зачинили метро, а до станції, де напередодні загинув протестувальник, несли квіти.

Leave a Comment