Важливо Волинь Новини

Лучани пов’язують виникнення смороду в місті з діяльністю спиртзаводу. ФОТО

Декілька днів Луцьку знову почало рости число скарг на сморід у Луцьку, зокрема із центральних районів міста. Місцевий громадський активіст Михайло Верпучинський, який ось уже кілька років досліджує проблему поширення неприємного запаху в місті, причиною поширення неприємного запаху називає діяльність Луцького спиртогорілчаного комбінату.

Про це він написав у мережі Facebook.

«Днями з достовірних джерел мені стало відомо, що близько тижня тому спиртзавод знову запустився і почав новий технологічний цикл.

Сьогодні ввечері я поїхав на вулицю Путинцева звідки і зафіксував підтвердження отриманій раніше інформації – завод гуде і випускає пар. Як тут не згадати розслідування, яке в 2019 році провела Людмила Яворська.

Якщо спиртзавод дійсно має відношення до смороду в Луцьку – в найближчі і наступні дні нам слід очікувати її посилення і продовження.

Варто було тільки мені зробити дві фотографії працюючого спиртзавод з вулиці, вільно відкритої для переміщення громадян, як з території тут же вибіг охоронець, почав хапати мене за руки, погрожувати поліцією, розповідати, що завод є стратегічним об’єктом і фотографувати його заборонено, а також демонстративно фотографувати мене, мою дівчину і номер машини. Досить дивну поведінку для підприємства, з одного боку працюючого відкрито і нічого не порушує»,- йдеться у дописі.

На спиртзавод як одне із ймовірних джерел поширення смороду у місті вказує і журналістка Людмила Яворська. Нагадаємо, що саме вона провела журналістське розслідування, яке вказує на те, що саме спиртзавод  викидає відходи свого виробництва в каналізацію, що і є причиною поширення смороду у місті.

«Спиртзавод в величезних кількостях зливає в міську каналізацію барду (а що таке барда+гівно, думаю, лучани не забудуть ніколи. В цьому я не сумніваюсь ні секунди. Але знати і переконати інших – то велика різниця. Особливо, коли тобі геть закритий доступ до об’єкта, а авторитетний опонент кричить у відповідь: та вона бреше!

Не брешу. Бачила на власні очі, як неочищені відходи стрімким потоком течуть просто в каналізацію. Рада, що тема спиртзаводу знову на слуху. Надіюсь, що перед виборами представники влади не будуть морозитись, а адекватно проявлять себе в цій ситуації», – йдеться у дописі.

Leave a Comment