Важливо Новини

«Опустіться на землю», – педагог розкритикував рекомендації Міносвіти щодо епідбезпеки у школах

Кілька днів тому Міністерство освіти і науки опублікувало рекомендації на своєму сайті. У них радить дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни. А для цього

  • збільшити відстань між партами,
  • використовувати розмітку на підлозі для організованого руху коридорами,
  • виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів,
  • проводити заняття у великих приміщення (коридорах, актових залах) або на свіжому повітрі тощо.

Рівненський педагог, автор багатьох шкільних підручників з історії, заступник директора обласного ліцею-інтернату Віктор Мисан у Фейсбуці висловився критично щодо цих рекомендацій. Зокрема задав питання:

Віктор Мисан 3 дні · … Учень їде вранці до школи у маршрутці, де лише сидячі місця. Перевізник забезпечив дотримання вимог соціальної дистанції у автотранспорті, де сидячих 20-22 місця? Що основне для перевізника? Правильно – … заробити гроші у будь-який спосіб.

 

… Школяр добирається до закладу освіти тролейбусом, автобусом, де поруч сидить з іншими пасажирами. Він дотримується соціальної дистанції? Між пасажирами витримана відстань у 1,5 м.?

… Микола чекає Тараса на вулиці, щоб разом йди в школу. Вони дотримуються соціальної дистанції, спілкуючись та ділячись один з одним враженнями?

Віктор Мисан

І підсумував:

То про яку соціальну дистанцію може йти мова у закладі освіти? Це на кожну дитину потрібно вдягнути обруч діаметром 1,5 м?

Розшнуруйте очі і опустіться на грішну землю!!!

 

Leave a Comment