Новини

Як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, як буде відбуватися навчальний процес в школах з 1 вересня, враховуючи пандемію коронавірусу.

В інтерв’ю для “Радіо Свобода” голова уряду підкреслив, що навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня, передає “УНІАН”.

“Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що все будуть навчатися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні, у нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже вжили всіх необхідних заходів, провели наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють “, – сказав він.

Голова уряду додав, що в регіонах, які відносяться до “червоної” зони епідемічної небезпеки, буде вживатися двотижневий карантин.

“Наприклад, якщо епідемія грипу або будь-яка інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти навчаються вдома дистанційно, а потім знову йдуть в школу”, – пояснив Шмигаль.

Leave a Comment