Новини

Всеукраїнська рада церков відповіла на звинувачення у поширенні COVID-19 в західних областях України

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій відреагувала та у своїй заяві публічно спростувала узагальнені звинувачення міністра охорони здоров’я України Максима Степанова в поширенні коронавірусної хвороби COVID-19 у західних областях України через діяльність релігійних громад.

Про це повідомляє Молодий Буковинець.

“Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск вірних у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів” – йдеться в заяві.

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій закликала керівництво МОЗ України припинити практику узагальнених звинувачень на адресу всієї релігійної спільноти, натомість зосередивши увагу на впроваджені більш ефективних заходів, щоби зменшити ризики інфікування наших співгромадян у місцях найбільш активних соціальних контактів – громадському транспорті, закладах торгівлі, банківських і державних установах, розважальних закладах та інших місцях скупчення людей.

ВРЦіРО зазначила, що відкрита до діалогу з МОЗ заради того, щоби в подальшому не вживалися узагальнені публічні звинувачення щодо релігійної спільноти. А ризики усувалися через ефективну практичну взаємодію.

Релігійні діячі різних конфесій також запевнили, що продовжують молитися за подолання епідемії COVID-19 та здоров’я лікарів, які перебувають на передовій цієї боротьби.

“Переконані, що лише в порозумінні та взаємодії українське суспільство здатне ефективно протистояти виклику пандемії”, – завершується заява.

Leave a Comment