Волинь Новини

На Волині засудили двох дівчат, які, не поділивши хлопця, розправилися з суперницею

На Волині неповнолітня дівчина жорстоко побила свою суперницю через хлопця. Їй у цьому допомагала подруга. Суд покарав одну дівчину 1700 гривнями штрафу, іншу – передав під нагляд бабусі. Рідні дівчат заплатять постраждалій загалом 7 тисяч моральної шкоди, притім компенсують завдані збитки.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 31 липня, -пише Волинь.

Майже рік тому, 21 серпня 2019-го, після опівночі неповнолітня дівчина вирушила на розбірки із суперницею. З собою покликала подругу. Щоб не було страшно йти, взяли ще двох знайомих хлопців. Хлопці чекали біля під’їзду, а дівчата зайшли до квартири.

Дівчина звинуватила суперницю і вдарила її в обличчя. Так сильно, що та впала. Нападниця не заспокоїлась, потягнула за волосся суперницю в кімнату, де била руками і ногами по голові й тулубу.

Подруга нападниці теж доклалась. Як вона пояснила на суді, жертва відбивалась, то вона заступилась за подругу.

Крім того, нападниця пограбувала суперницю: забрала в неї телефон, 1000 гривень і 50 євро. Ще й вирвала дві сторінки із її закордонного паспорта, чим привела його в непридатний стан.

Хлопці, почувши з квартири шум і крики, зайшли у помешкання і побачили, як нападниця шарпала суперницю, та лежала на підлозі і просила повернути їй телефон. На плечі й обличчі у неї були сліди крові.

Постраждала, вся в саднах і гематомах, заявила про напад у поліцію. Та кваліфікувала злочин як хуліганство. Проте суд під головуванням судді Олександра Ляшенка вирішив інакше: це нанесення легких тілесних ушкоджень і грабіж.

Оскільки нападниця неповнолітня (хоч сама вже виховує малолітню дитину), суд призначив їй покарання – 1700 гривень штрафу, який має заплатити постраждалій мама засудженої. Також мамі доведеться заплатити постраждалій 3022 грн 08 коп. завданої майнової шкоди та 5000 грн завданої моральної шкоди. Ще й відшкодувати витрати суду.

А подругу нападниці, ученицю 11 класу Нововолинської ЗОШ №5, суд вирішив передати на рік під нагляд бабусі, яка її виховує. Бабусі ще й доведеться заплатити постраждалій від онуки 3074 грн завданої майнової шкоди та 2000 грн. завданої моральної шкоди.

Leave a Comment