Важливо Волинь Новини

Чи зафіксували у Луцьку різкий ріст кількості хворих на COVID-19 за тиждень «червоної» зони

Різкого росту збільшення кількості інфікованих COVID-19 за цей тиждень не зафіксували.

Про це Суспільному розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

“Луцьк впродовж тижня жив в таких проти карантинних заходах, які були до цього часу. Вони відповідають за цифрами саме “помаранчевому” рівню”, – каже Володимир Лотвін.

Епідеміологічна ситуація на Волині стабілізувалася — розповіла лікарка обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. З її слів, в області зареєстровано 4162 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Щоденно в лабораторний центр надходить понад 60 підозр на ймовірне зараження коронавірусом, – каже лікарка. Всього з початку року надійшло понад 5 тисяч підозр. “Ми можемо говорити про деяку стабілізацію епідемічного процесу на Волині. Проте, ще є райони, які викликають занепокоєння. Ми зараз фіксуємо високі рівні інцидентності у Луцьку, Луцькому та Любешівському районах”, – розповіла лікарка обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. У цих районах та обласному центрі фіксують спалахи і групові захворювання. Поширення хвороби відбувається побутовим шляхом та в організаціях, – каже лікарка.

Лікарка Ірина Єнжиєвська каже: не варто нехтувати карантинними заходами безпеки — носити маски, рукавички і дотримуватись соціальної дистанції.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я оновило карту “червоних”, “помаранчевих” і “червоних” зон в Україні, за яким, з “червоної” зони зник Луцьк, а потрапив до “помаранчевої”, однак за кілька годин карту знову оновили. Остаточні дані у МОЗ обіцяють оприлюднити після 17:00 за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Leave a Comment