Новини

Лукашенко пообіцяв затриманих «вагнерівців» видати Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв видати затриманих бойовиків Вагнера Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону, повідомив сам журналіст «Радіо Свобода».

«Він сказав, що Зеленський попросив його передати Україні тих, хто брав участь у боях на Донбасі проти України, включаючи українців. Він (Лукашенко, – УНІАН) зазначив, що зелене світло буде надано прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруського законодавства зроблять усе необхідне для передачі злочинців як Росії, так і Україні», – зазначив Гордон.

Раніше Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, під час якої було порушено питання екстрадиції затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК «Вагнера».

29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 – поблизу Мінська і ще одного – на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що їм надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх – три великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні. 30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Білорусі з клопотанням про екстрадицію бойовиків ПВК «Вагнера», підозрюваних у військових злочинах на території Донбасу.

Leave a Comment