Важливо Волинь Новини

Луцькі муніципали будуть інспектувати смітники підприємців

Інспектори департаменту муніципальної варти Луцькради розпочнуть перевірку щодо нявності у підприємців договорів на вивіз сміття та власних контейнерів. 

Про це повідомлено на офіційній сторінці департаменту у фейсбуці.

Як інформують муніципали згідно норм чинного законодавства, зокрема Законів України “Про відходи”, “Про благоустрій населених пунктів”, Правил благоустрою міста Луцька, у кожного суб’єкта господарювання повинен бути договір на вивезення відходів.В нашому місті такий договір повинен бути вклсдений з ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс.

Неодноразово було виявлено що окремими магазинами, кафе та іншими торговими об’єктами відбувалось “підкидання” сміття в загальні контейнери на прибудинкових територіях, що спричиняє переповнення контейнерів та засмічення вказаних територій. Також такими недобросовісними суб’єктами господарювання не здійснюється оплата за вивіз великогабаритного сміття (коробок, ящиків і т.п.), а все лягає на плечі жителів багатоквартирних будинків.

Зважаючи на це департаментом муніципальної варти будуть  розпочаті заходи, щодо встановлення наявності у суб’єктів господарювання таких договорів та власних контейнерів.

Leave a Comment