Новини

Зеленський пояснив Авакову хто президент

Володимир Зеленський “чітко пояснив” міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, хто в країні головний, адже той намагався на себе взяти повноваження президента.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів радник з антикризових комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

“Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрями визначає лише він, а в Арсена Борисовича – безпека”, – розповів Подоляк.

Він уточнив, що це була не одна розмова.

“Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: “кулуари”. От в кулуарах певним чином люди поводяться. І мені здається, що оця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович – це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але одразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це – дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати – ред.), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента”, – зазначив Подоляк.

Водночас він додав, що має до Авакова “найтепліші почуття” і вважає, що “він – молодець”. “Втриматися на цій посаді 6 років – це, звісно, крута історія”, – розповів антикризовий радник Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада розпочала засідання із вимоги щодо відставки Арсена Авакова, зокрема через події у Кагарлику та Броварах. Вдень у Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Документ вже підписали 56 нардепів.

У цей час в Києві десятки людей вийшли під стіни парламенту, вимагаючи відправити очільника МВС у відставку. Один із учасників мітингу підпалив себе на знак протесту проти Авакова.

Leave a Comment