Важливо Волинь Новини

Ігор Поліщук дав коментар каналу Медведчука про посилення з карантину в Луцьку

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинна була негайно зібратися, аби виправити помилку щодо включення Луцька до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусу. Натомість уже скасовано, зокрема, залізничне та міжобласне сполучення, адже чергове засідання комісії очікується лише в п’ятницю.

Про це повідомив в ефірі ток-шоу «Урядовий квартал» на телеканалі «112 Україна» радник міського голови Ігор Поліщук.

«Відмова (від посилення карантину) ґрунтується на тому, що ні за останній тиждень, ні за попередній суттєвих змін щодо ситуації з коронавірусом у нас немає, немає особливих спалахів, осередків коронавірусу, з якими ми не можемо справитися. Ситуація – контрольована, заповнення ліжок сягає орієнтовно 40%. Міста з подібною кількістю населення, такі, як Рівне, Чернівці, Івано-Франківськ, де ситуація із загальною кількістю людей, які захворіли на коронавірус, з новими випадками набагато гірша, не в червоній зоні, а Луцьк – у червоній зоні, – зазначив Ігор Поліщук. – Введення червоної зони в нашому місті призведе до колосальних проблем і незручностей для десятків тисяч лучан, тому що зупиняється громадський транспорт, будуть серйозні недоотримання до місцевого бюджету. Люди не зможуть працювати і отримувати кошти на прожиття, не те, що прокормити свої сім’ї», – повідомив радник Поліщук.

Також Ігор Поліщук звернув увагу, що у разі запровадження жорсткого карантину десятки тисяч лучан залишаться без засобів існування через зупинку підприємств, зростатиме вулична злочинність тощо.

«Ми вважаємо рішення державної комісії таким, що не ґрунтується на нормах Конституції, необ’єктивним, і таким, що не відповідає наявній ситуації в нашому місті. Ми готові до будь-якої відповідальності, але в першу чергу ми відповідаємо перед тими людьми, які нас обрали, – перед десятками тисяч лучан. І ми не будем виконувати ці неадекватні рішення, які присилаються з Києва», – заявив Ігор Поліщук

Leave a Comment