Волинь Новини

Що робити луцьким підприємцям, якщо вручать штраф за порушення карантину

У мерії заявили, що в Луцьку не настільки критична ситуація з поширенням коронавірусу, аби вводити в місті суворий карантин.

Про це стало відомо у понеділок, 3 серпня, на позачерговій сесії Луцької міської ради.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук вважає, що рішення про віднесення обласного центру Волині до червоної зони – необґрунтоване та безпідставне.

«Цифри насправді не є такими критичними, які відповідають тому, аби наше місто відносили до червоної зони. Є сусідні міста, де населення майже так, як в нас, де захворюваність більша, і вони не віднесені до червоної зони. З нами ніхто не консультувався», – виступив Петрочук.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук послався на заяву міністра охорони здоров’я Максима Степанова на формулу, за допомогою якої обчислюють, яке місто віднести до червоної зони.

«Я так і не зрозумів цієї формули і яким чином вона обраховується. Згідно з постановою Кабінету міністрів, щотижня будуть перевірятися показники за цією формулою. Хоча я вважаю, що треба скасовувати цю червону зону вже», – сказав Поліщук.

Очільниця юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко зазначила, що рішення штрафувати підприємців правоохоронними органами носить рекомендаційний характер.

«Прогнозувати із впевненістю на 100%, як будуть розглядатися, якщо будуть складатися відповідні протоколи і направлятися до суду – ми не можемо. Однак, зі свого боку гарантуємо надання відповідної консультативної, методичної допомоги», – сказала юристка.

За словами Наталії Юрченко, в разі, якщо виникне необхідність представляти інтереси підприємців у суді, в бюджеті вирішили передбачити кошти для того, щоб така допомога була надана.

Leave a Comment