Волинь Новини

Як карантин вплине на вступну кампанію у луцькі ВУЗи

З 1 серпня абітурієнти у двох найбільших волинських вищих навчальних закладах почали реєструватися в електронних кабінетах вступників. Ті хто не може зареєструватися з дому їдуть до приймальної комісії.

Секретар приймальної комісії Андрій Слащук розповів, у їхньому виші від суботи четверо працівників надають консультації. Система працює добре.

“Частина абітурієнтів зобов’язана подавати документи в системі онлайн, частина у паперовому варіанті – це молодші спеціалісти та магістри, які не складали вступного екзамену”, – каже Андрій Слащук.

Карантинні вимоги для волинських вступників. Які вони

На вході до навчального закладу роблять температурний скринінг та намагаються уникнути скупчення абітурієнтів.

У Луцькому національному технічному університеті організували консультаційний пункт. Тамара Рубцова — одна з тих, хто допомагає створювати електронний кабінет вступника.

“У зв’язку з карантином студенти більше працюють віддалено”, – розповідає жінка. В суботу було 4 людини, сьогодні двоє.

Сергій Онуфрійчук приїхав з Маневицького району. Хлопець вирішив зареєструвати електронний кабінет в Луцькому національному технічному університеті безпосередньо у виші: “Тут хороший Інтернет та кваліфіковані працівники, які допоможуть зареєструватися”.

Станом на сьогодні напливу абітурієнтів немає. Точної цифри, скільки електронних кабінетів вступників зареєстрували, в університетах не назвали.

Leave a Comment