Важливо Волинь Новини

У Луцьку, попри заборону, ТРЦ та заклади харчування провжують працювати

Сьогодні, 3 серпня, у зв’язку із рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій кафе, ресторани та торговельно-розважальні центри у Луцьку мали б припинити роботу.

Станом на 15:00 більшість закладів громадського харчування та торгово-розважальні центри працюють, – передає Суспільне.Волинь.

На центральній вулиці Луцька відкриті тераси кав’ярень і ресторанів. У закладах сидять відвідувачі. Продавчиня Марія Бабич каже: ніяких вказівок щодо припинення роботи від керівництва не було.

“Зранку нічого не змінилося у нашій роботі. Працюємо у тому ж режимі. Очікуємо рішення сесії. Вимагаємо, щоб люди були у масках”, – розповідає жінка.

Юлія і Валерія, відвідувачі кав’ярні. Кажуть: введення жорсткого карантину не підтримують. Проте, що Луцьк підпадає за кількістю хворих на СOVID-19 до “червоної” зони не знали.

Заклади харчування, зі слів ресторатора Олега Іванюка, у порівнянні з минулим роком, майже вдвічі зменшили доходи. З його слів, нині кафе і ресторани не готові до швидкого посилення карантину.

“Сьогодні рахуйте, що ресторанне господарство працює на межі рентабельності. Це 50-70% – це чистий збиток, який суб’єкт господарювання повинен покрити власними коштами”, – каже ресторатор.

В центральному універмазі Луцька відчинені усі магазини. При вході охоронець вимірює температуру. Покупці є.

Попри заборону ТРЦ та ресторани у Луцьку продовжують працювати

Leave a Comment