Важливо Волинь Новини

Луцьким перевізникам сказали завтра не виходити в рейс

На позачергову сесію Луцькради буде винесено проєкт рішення про те, що занесення міста до “червоної зони” не ґрунтується на нормах Конституції України.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці радник Луцького міського мера Ігор Поліщук.

Як повідомляється, вже завтра на позачергову сесію міськради буде винесено проєкт рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не ґрунтується на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень.

Та додав, що окрім того, проєктом рішення передбачено органам національної поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до вказаного рішення.

“Однак вже сьогодні поліція попереджає перевізників про те, щоб не виходили завтра на рейс, бо одразу почнуть складати протоколи й направляти їх в суд для накладення штрафу. Те ж саме відбувається з усіма іншими закладами, які не можуть працювати у «червоній» зоні, і, навіть, з МАФами. Кожен заклад отримує під розписку попередження про заборону працювати від завтра. Оперативність роботи поліції та повнота виконання цього завдання просто вражає.

У разі припинення курсування громадського транспорту та закриття величезної кількості закладів десятки тисяч лучан будуть відчувати незручності, не зможуть доїхати на роботу, тисячі лучан знову залишаться без роботи й засобів для існування, підприємства і підприємці понесуть збитки, а місцевий бюджет – чергові недонадходження.

Вважаємо протокол Державної комісії ТЕБ та НС незаконним, адже у відповідності до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря.

Досить знущатися над Луцьком й лучанами та забирати в тисяч мешканців нашого міста останній хліб”, – пише Ігор Поліщук.

Луцьким перевізникам сказали завтра не виходити в рейс

Leave a Comment