Волинь Новини

На Волині депутати не підтримали перейменування Володимира-Волинського

31 липня під час пленарного засідання депутати міської міської ради розглянули пропозиції щодо перейменування міста Володимир-Волинський.

Про це повідомляє офіційний сайт міста.

Депутати не проголосували за проєкти про перейменування міста. Один із них подав начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Романа Віслобокова.

Автор проєкту поставив акцент на тому, що на даний час істориками не віднайдено жодного юридичного документу, за яким місто Володимир-Волинський отримало до своєї назви приставку “Волинський”.

Були проведені дослідження у Центральному державному історичному архіві міста Київ, у державному архіві Волинської області, де зберігаються документи Володимирського міського магістрату Володимирського городничого правління м. Володимира за 1794-1806 рр, однак на цей час не знайдено жодного документу, в якому говорилося б про перейменування чи зміну назви міста “Володимира”.

Автор проєкту вважає, що сьогодні немає потреби вказувати назві міста те, що воно є у складі Волинської області, адже на території України немає інших міст, які носять назву Володимир.

Депутатами також був розглянутий проєкт рішення міської ради “Про повернення місту первинної історичної назви Ладомир” Ярослава Жука.

Leave a Comment