Волинь Новини

Поліщук повідомив, як у Луцьку будуть боротись з готівкою в громадському транспорті

Частина лучан, попри існування електронного квитка, досі платить за проїзд у громадському транспорті готівкою.

Але їхня кількість зменшиться, бо перевізникам дали доступ до відеоспостереження в транспорті, – сказав Першому радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Луцьк – перше місто України, яке повністю перейшло на безготівковий розрахунок. Так, є певний відсоток готівки через водіїв-порушників, але думаю, що це близько 15-20%. А відеоспостереження зменшить його до мінімуму», – каже посадовець.

«Виконком надав доступ перевізникам до відеоспостереження в автобусах. Камери раніше поставило підприємство «Сіті-кард», яке впровадило систему електронних квитків. Перевізники довго просили нас про це, щоб контролювати своїх водіїв, бо вже зрозуміли, яка кількість готівки реально була в маршрутках і яку кількість виручки вони не отримували», – додав він.

Після узгодження технічних деталей перевізники просто з власного офісу зможуть побачити, що відбувається в автобусах.

1 коментар

  • 1. Сіті-кард не перший місяць працює, прибуток іде… Куди? Якщо жодних змін ні в якості, ні в кількості перевезень не відбулося.
    Жодних нових тролейбусів чи маршруток. Транспорт і надалі ламається, бо зношений.
    2. Навіть якщо лише половина лучан придбало картки – це 3,5млн лише на цьому пластику (адже сам по собі він не надає право проїзду). Цікаво, у чию кишеню пішли ці кошти?

Leave a Comment