Волинь Новини

На COVID-19 захворіли майже три десятки пенсіонерів з відділення соцдопомоги на Волині

У Білостоці нині – найбільший спалах COVID-19 в області

Усім недужим на коронавірус мешканцям стаціонарного відділення з надання соцпослуг у селі Білосток Луцького району від 75 до 90 років. Про це розповіла Суспільному керівниця стаціонару Ірина Франчук.

Загалом недужих 33. Шестеро з них – працівники відділення.

12 літніх мешканців відділення госпіталізували до інших закладів. «7 мешканців в Ківерці в лікарню поклали, 5 мешканців – в інфекційній лікарні. Стан їх стабільний. На території закладу залишилось 17 мешканців, 15 з них хворіють безсимптомно», – розповіла керівниця стаціонару.

З лютого заклад працював у закритому режимі, тому джерело інфікування працівників та пенсіонерів поки невідоме.

З шести працівників, троє переносять коронавірус безсимптомно, – кажуть у відділенні. Зі слів Ірини Франчук нині триває епідрозслідування. З лютого заклад працював у закритому режимі, тому джерело інфікування працівників та пенсіонерів поки невідоме.

Нагадаємо, в травні найбільший спалах в області зафіксували у психлікарні в смт Олика. Станом на початок червня у закладі хворіли 24 медики та 50 пацієнтів з трьох відділень. 5 пацієнтів, у яких було підтверджено коронавірусну інфекцію померли. Ліквідувати спалах вдалося наприкінці червня.

Leave a Comment