Волинь Новини

У місті на Волині три пам’ятники одягли у вбрання. ФОТО.

Як стало відомо, у Володимирі-Волинському пам’ятники Данилу Галицькому, Володимиру Великому та Тарасу Шевченку одягли у вбрання з логотипом міста.

Поштовхом до реалізації ідеї стало відзначення найважливішого для володимирчан свята – Дня міста. У рамках арт-перфомансу “Княжі шати” три пам’ятники одягли у нове вбрання, в якому вони пробудуть щонайменше два дні, – інформують на сайті Володимира-Волинського.

Реалізували задум фактично за тиждень – разом збиралися та креативили над одягом працівники магазину «Тюль de Luxe» разом з його власницею
Катериною Охримчук. Процес був нелегким, адже з пам’ятниками важко працювати – потрібно було вгадати, щоб вбрання гарно сиділо. Якщо Тарасу Шевченку робили заміри, то для Володимира Великого майстри шили “на око”.

“Робота нова, виконували її вперше, але працювали із захопленням”, – каже  Катерина Охримчук.

Загалом на пошиття шатів пішло понад дев’ять метрів тканини, а до пошиву долучилися 4 майстрині, говорить жінка і додає, що на ідею відреагувала з ентузіазмом.

Найпершим шати одягнув пам’ятник Данилу Галицькому, а вже о 15:00 нове вбрання з’явилося і в Кобзаря. Найскладнішим виявився процес одягання Володимира Великого – довелося залучати спецтехніку, щоб підняти людей із одягом.

Мета такої акції – збереження українських цінностей та популяризація серед молоді логотипу міста.

Окрім цього на центральній площі Володимира-Волинського відкрили арт-галерею просто неба “Відомі та улюблені” десять легендарних постатей Володимира до 1032-річниці міста Володимира-Волинського. Портрети намалювала місцева художниця Тетяна Токарєва, дизайн – Ольга Гудим.

Leave a Comment