Важливо Волинь Новини

Ймовірного спільника луцького терориста можуть випустити під заставу

Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Дмитру Михайленку, який може бути спільником Максима Кривоша, який захопив 21 липня автобус із заручниками в Луцьку.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Водночас слідчий суддя Віктор Черняк встановив можливість внесення застави в сумі 175 тис. 760 грн.

Запобіжний захід діє до 18 вересня. На визначення слідчого судді може бути подана апеляція.

Відповідаючи на запитання журналістів після оголошення ухвали, Михайленко заявив, що має намір внести заставу.

Як повідомлялося, слідчий Дмитро Дорошенко просив суд визначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За даними слідства, Михайленко надсилав посилку Кривошу за кілька днів до того, як той захопив заручників, а граната, вилучена у Кривоша, була аналогічна тим, які вилучили під час обшуку в Михайленка.

“Встановлено, що Михайленко 17.07.2020 року о 9:39 через відділення “Нової пошти” №38, що у м. Харкові, відправив посилку до м. Луцька, а саме приватній особі Кривошу Максиму Степановичу… Під час затримання Кривоша у нього було виявлено ручну гранату наступальної дії РГД-5, аналогічну тим гранатам, які були вилучені під час обшуку громадянина Михайленка”, – сказав Дорошенко.

Адвокат Андрій Костяний зі свого боку стверджує, що в посилці, відправленій його підзахисним, були 3 старовинні колекційні монети, а не зброя. Михайленко заперечує, що незаконно продавав зброю і боєприпаси, але визнає себе винним в незаконному зберіганні. Він також заявив, що не є пособником “луцького терориста”.

Підозрюваний і його адвокат просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Leave a Comment