Важливо Волинь Новини

Повідомили основні причини поширення COVID-19 на Волині

До основних причин поширення коронавірусу на Волині варто віднести низьку соціальну відповідальність громадян і порушення протиепідемічних заходів.

Про це йшлося 24 липня під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції, – передає ІА “Волинські новини”.

Як зазначила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, за останню добу на Волині зареєстровано 45 нових випадків захворювання на COVID-19.

Вона розповіла, що серед основних причин виникнення нових випадків коронавірусу в області – порушення протиепідемічних заходів в осередках виникнення захворювання, пізні звернення за медичною допомогою, відвідування громадських та робочих місць особами із ознаками хвороби, низька соціальна відповідальність громадян, недотримання соціальної дистанції, неправильні використання та утилізація засобів індивідуального захисту, нехтування правилами самоізоляції та приховування кола контактних осіб.

Загалом в області 80 випадків хвороби закінчилися летально. Більшість загиблих мала супутні захворювання. Серед найпоширеніших патологій – серцево-судинні захворювання (41%), цукровий діабет (25%), онкологічні захворювання (14%), хвороби нирок, ожиріння (по 10%).

Leave a Comment