Новини

Чи вистачить грошей на пенсії та хто з українців отримує мінімум 45 тис. грн на місяць

Як стало відомо, в Україні немає проблем з виплатою пенсій, і в цьому році з держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 мільярди гривень. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України з посиланням на заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.

Загальні витрати бюджету Пенсійного фонду сягають 481 мільярд гривень.

Основними джерелами покриття цих витрат є надходження зі сплати єдиного соціального внеску та кошти держбюджету.

У червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем минулого року.

Тобто просіли квітень-травень, червень, але пішов в плюс на 449 мільйонів гривень, — цитує Романа Єрмоличева пресслужба Мінфіну.

За словами заступника профільного міністра, найменша пенсія в Україні встановлена на рівні прожиткового мінімуму й становить 1712 гривень. Але є окремі категорії пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія буде більше.

Наприклад, жінка, маючи страховий стаж 30 років, а чоловік – 35, отримують мінімальну пенсію у 2100 гривень.

Найбільша пенсія, обмежена десятьма прожитковими мінімумами. Станом на 1 липня це 17 тисяч 120 гривень, — йдеться у повідомленні пресслужби.

При цьому Єрмоличев підкреслив, що окрема категорія пенсіонерів, для яких подібного обмеження немає, це судді – у них середній розмір пенсій становить близько 45,9 тисячі гривень.

Загалом пенсіонерів в Україні 11 мільйонів пенсіонерів, які отримують 2-4 тисячі гривень — близько 9 мільйонів, — резюмував Роман Єрмоличев.

Leave a Comment