Волинь Новини

У луцькій кав’ярні, де працюють хлопці із синдромом Дауна, започаткували власне свято

У луцькій кав’ярні «Старе місто», де працюють «сонячні» хлопці Андрій Мельник та Валентин Новосад, започаткували власне свято – день кави і творчості, який вирішили відзначати щорічно 23 липня.

У програмі свята – виступи артистів, дитячі розваги, аніматори, бульбашкове шоу, – передає ІА ВолиньPost.

Ідея виникла у організаторки Анастасії Рудик, яка переймалася долею закладу особливих хлопців від самого початку, пише Каже, що на час карантину відвідувачів значно поменшало, тому «Старе місто», як і уся ресторанна сфера, має значні збитки.

«Коли від батьків цих хлопців я почула, що кав’ярня може закритися, то мені стало дуже прикро. Підтримую їх від самого початку. Ми хочемо, аби інклюзивна кав’ярня була не ексклюзивною, а місто мало таких закладів декілька», – каже Анастасія Рудик.

Нагадаємо, заклад запрацював 9 січня. «Старе місто» стало особливою родзинкою Луцька, адже тут можна скуштувати не лише смачні десерти і випити ароматної кави, але й насолодитися особливою атмосферою щирості і добра.

Самі ж хлопці кажуть, що період карантину для них теж був складним, але вони сподіваються, що ситуація налагодиться. Скаржаться, що найбільше не подобається ходити у масках та рукавичках, але змушені, бо ж правила є правила.

Leave a Comment