Волинь Новини

«Сморід йде з навколишніх сіл, а не луцької каналізації», – Ігор Поліщук

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук вважає, що більшість джерел луцького смороду знаходяться на території навколишніх сіл. Там мовляв є несанкціоновані зливи нечистот.

Про це посадовець розповів в інтерв’ю Першому.

«Ми об’їжджали території навколо міста і виявили точку систематичного зливу нечистот на території Княгининівської громади. Здавалося б, де Княгининівська ОТГ, а де – Луцьк? Але по прямій від Княгининівської громади до вулиці Яровиця – 1,5 кілометра. Якщо є відповідний атмосферний тиск і вітер, сморід поширюється на цю територію.

 

Також виявили місця зливу на території Липинської ОТГ. Видно, що нечистоти там машинами зливають. Знайшли тисячі кубометрів гноївки на території Заборольської ОТГ. Це недивно, бо було багато скарг на сморід з вулиці Володимирської», – сказав Ігор Поліщук.

«Ми не можемо виключати очисні споруди «Луцькводоканалу», як джерело смороду. Але, безумовно, воно не єдине. Громади біля Луцька також потерпають від неприємних запахів і їм також потрібно щось з цим робити. Треба забороняти злив нечистот у невстановлених місцях, робити там огорожу, організовувати патрулювання. На нашу думку, якби смерділа каналізація, це було б постійно. Вона не може смердіти раз на два тижні і щоразу – в різних мікрорайонах», – додав він.

Leave a Comment