Новини

У Нацбанку пояснили причину різкого зростання долара

Нацбанк за три дні витратив 350 мільйонів доларів для згладжування різких коливань курсу

Причина різкого зростання долара це психологічні фактори. Про це повідомив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, передає “Кореспондент“.

“В останні дні ми також спостерігаємо зростання попиту на валюту з різних джерел. Ми бачимо, що купує валюту населення, купує валюту бізнес”, – сказав Сологуб.

За його словами, “немає іншого пояснення, ніж те, що це в принципі викликано публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабшати”.

Зокрема, через падіння гривні Нацбанк за три дні витратив 350 мільйонів доларів для згладжування різких коливань курсу долара.

Нагадаємо, голова НБУ Кирило Шевченко розповів, що коливання курсу гривні знаходяться в межах норми, а отже Нацбанк не бачить підстав для втручання в ситуацію на валютному ринку.

За словами голови Нацбанку, 20 липня регулятор готовий був вийти на міжбанк з пропозицією іноземної валюти, але за вищим курсом, ніж той, що встановився в результаті торгів. Однак, ввечері того ж дня тренд змінився в бік зміцнення гривні.

Leave a Comment