Волинь Новини

“Максим Плохой” на суді розповів деякі деталі захоплення заручників в Луцьку

Сьогодні, 23 липня, у суді під час обрання йому запобіжного заходу заявив, що його умову виконав тільки президент Володимир Зеленський і його не турбує, що відео вже видалили.

Про це йдеться у прямій трансляції “Громадського” із засідання суду.

“(Застосував зброю – ред.), тому що 9 годин ніхто не збирався виконувати жодної вимоги. Я розраховував, що хоча б хтось із перерахованих – там 24 людини. Хоча б той же Шевчук (Святослав – глава УГКЦ)…Тобто владики всіх церков, хоч хтось із них перший зробив би заяву, те що я просив. А на наступний день можна було просто написати “так, я це зробив заради того, щоб спасти людей” і прибрати запис. Все дуже просто. Але ніхто не поворушив пальцем за цей час. Єдиний тільки Зеленський зателефонував в кінці. Ми з ним поговорили по телефону. Після цього я випустив людей”, – мовив “Максим Плохой” на суді.
Також чоловік додав, що здався сам і  був готовий померти вчора, але старався, щоб із заручниками нічого не сталося. Зокрема, Кривош вважає, що попри те, що відео зі словами Зеленського видалили, його змогли подивитися і завантажити тисячі людей, тому це не проблема.
На запитання, чому він хотів, щоб люди подивилися фільм “Земляни”, Максим Кривош відповів, що кожен “сам має свою голову” і після перегляду зробить висновки.
Затриманий зауважив, що детальніше про розмови із Зеленським розкаже на кінцевій стадії суду.
Чоловік відмовився відповісти, звідки взяв зброю і заявив, що захоплення автобуса з людьми є дієвим методом проти держави, яка є “основним терористом і розуміє тільки силу”.
Він розповів, що взяв псевдонім “Максим Плохой”, щоб йому потім не дорікали, що він вважає себе кращим від інших.

Leave a Comment