Новини

Партія “Слуга народу” готує “велику парламентську реформу”, – Третьякова

Нардепи розробляють законопроєкт, що змінює правила роботи опозиції та коаліції. Він формалізує те, як домовляються між собою коаліційні депутати, і дозволить уникнути бійок у стінах Верховної Ради.

Про це нардепка СН Галина Третьякова розповіла в інтерв’ю “Громадському”, інформує Цензор.НЕТ.

“Однією з нагальних потреб сьогодні є підготовка закону, його готують наразі в групах. Кажуть, що це закон про опозицію. Насправді парламент потребує змін не тільки в опозиції, а і в коаліції”, – розповіла вона.

Третьякова зазначила, що одна з її пропозицій у робочій групі з обговорення цього проєкту закону – це розписати, як працює коаліція, а не тільки зафіксувати, яким чином опозиція може просувати свої ідеї.

“Дуже часто говорять, що коаліційна угода – це реформи або політики, які записані в коаліційній угоді. Це суть угоди, але для того, щоб була прийнята ця політична програма, має бути ще більша частина коаліційної угоди, яка називається організаційною, і її можна перекласти простою мовою: “Як ми домовляємося”, – пояснила нардепка.

За її словами, це допоможе налагодити співпрацю між депутатами й уникнути бійок і негативних явищ у парламенті. Третьякова назвала це “великою парламентською реформою”, яку ще не виписано.

Leave a Comment