Важливо Новини

Тест на COVID_19 в аеропорту: чого слід очікувати українцям?

У міжнародних аеропортах “Бориспіль” та “Львів” будуть розміщені ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тесту на COVID_19. Про це написав у своєму telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку до Центру громадського здоров’я, а потім – у додаток “Дій вдома”. Під час його здавання необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”, – розповів він.

За словами Криклія, тест оплачується винятково безготівково – онлайн. Пройти тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

“Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції”, – додав очільник Мінінфраструктури.

Leave a Comment