Важливо Волинь Новини

На Волині громади не можуть домовитись про полігон і викидають сміття в поле. (ФОТО. ВІДЕО)

Громади Горохівського району другий рік не можуть узгодити місце під полігон твердих побутових відходів, а тим часом сміття вивозять просто в поле. 

Як на це реагують контрольні органи і як лідери місцевого самоврядування збираються вирішувати сміттєву кризу, – досліджував Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

У місті Горохів на Волині проживає понад 9 тисяч людей. Вивезенням відходів їхньої життєдіяльності займається підприємство «Еталон». Коштує ця послуга близько 20 гривень з особи на місяць. Кожна з вулиць має свій, так би мовити, санітарний день.

Спецтехніку завантажують сміттям і везуть його у село Цегів Мар’янівської об’єднаної територіальної громади. Там, на околиці населеного пункту, просто в полі, його викидають. І так роблять з 60-х років минулого століття. У Горохівському районі досі немає жодного цивілізованого полігону для твердих побутових відходів.

Несанкціоноване сміттєзвалище в Цегові займає понад 4 гектари. Воно оселилось в кар’єрі колишнього цегельного заводу по сусідству з сільськими обійстями і грядками з городиною.

На Горохівщині громади не можуть домовитись про полігон і викидають сміття в поле. ФОТО. ВІДЕО

На Горохівщині громади не можуть домовитись про полігон і викидають сміття в поле. ФОТО. ВІДЕО

 

Leave a Comment