Волинь Новини

Головна освітянка Луцька побоюється режим дистанційного навчання з 1 вересня

Батьків школярів неабияк непокоїть те, що із 1 вересня їхні діти можуть не сісти за шкільні парти, а й далі здобуватимуть освіту дистанційно.

Турбує така перспектива і педагогів про це в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс» повідомила головна освітянка міста Зіновія Лещенко, – передає ІА “Волинські новини”.

Як мама, бабуся, громадянка, звісно, хотіла б сказати, що готуюся до звичної класно-урочної системи. Як людина, яка очолює структурний підрозділ міськради, мушу бути готова до тих ситуацій, які можуть надиктувати час і події, пов’язані з пандемією. Доводиться очікувати на те, що є неприємним, до чого ми не зовсім адаптовані, але вже знайомі, – до дистанційного навчання. На своїй сторінці у фейсбуці ми починаємо розміщувати повідомлення про те, як готуємося до умов роботи за карантинної ситуації.

Маємо підтримку наших депутатів щодо створення інформаційно-сервісного центру при управлінні освіти Луцької міської ради, адже потужність сайтів ні закладів освіти, ні управління освіти не має спроможності розміщувати усі відеофрагменти й відеоуроки.

Наше суспільство не було готове до дистанційного навчання. Ми не маємо алгоритму його запровадження, окрім тих напрацювань, які були в контексті рекомендаційних листів від міністерства і тих, які ми сформували за цей період. Відверто побоююся дистанційного режиму навчання з 1 вересня. Передусім вболіваю за початкову школу, тому що не знаю, як пояснити першачкам, що та тьотя по той бік екрану – то їхня вчителька. Крім того, дитину подекуди треба просто брати за руку й допомагати вчитися писати, починаючи з паличок і заокруглень. Для цього потрібні професійні педагогічні навички.

Окрім того, на фоні посадової незатребуваності у вчителя може початися професійне вигорання. Ми вже це спостерігаємо. Люди не відчувають себе потрібними.

Leave a Comment