Волинь Новини

В Україні з 1 серпня зросте ціна на передачу електроенергії

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з 1 серпня збільшить тариф Укренерго на передачу електроенергії на 54,6%.

Як повідомляє пресслужба НКРЕКП, таке рішення вимушено ухвалили 11 липня, оскільки компанії треба погасити заборгованість перед виробниками “зеленої енергетики”.

Зазначається, що з 1 серпня тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт·год, а тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт∙год (без урахування податку на додану вартість).

“НКРЕКП усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів електроенергії та може негативно відбитися на конкурентоспроможності української промисловості, проте вимушена прийняти зазначене рішення відповідно до вимог законодавства України для забезпечення цілісної, збалансованої роботи НЕК “Укренерго”, ДП “Гарантований покупець”, ДП “НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ”, ПрАТ “Укргідроенерго” та якнайшвидшого врегулювання проблемних питань в електроенергетичній сфері”, – заявили Нацкомісії.

При цьому проєкт рішення до засідання комісії передбачав зростання тарифу до 327,97 грн/МВт-год, а початковою пропозицією було довести тариф до 604,51 грн/МВт-год.

Нині тариф на передачу електроенергії в Україні становить 155,4 грн/МВт-год (без ПДВ). останній раз його підвищували у січні 2020 року.

Leave a Comment